Eğitimlerin Uygulanma Şekli

Silahsız Güvenlik Eğitimi ; 18 yaşını doldurmuş olan ve en az ilköğretim (ortaokul) mezunu bireylerin katılabildiği, 13 gün süren ve 10 farklı ders gördükleri eğitim türüdür.

Eğitimin tamamlanmasının ardından, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü denetiminde yapılan 100 soruluk test usulü sınav yapılmaktadır.100 sorudan her bir sorunun puan değeri 1 olup en az 60 puan (60 soru) alan adaylarımız sınavda başarılı olur.Özel güvenlik sınavında başarılı olan adaylarımıza, özel güvenlik şube müdürlüğü ve Valilik onaylı silahsız özel güvenlik sertifikası verilmektedir.

Silahlı Güvenlik Eğitimi ; 21 yaşını doldurmuş olan ve en az lise mezunu bireylerin katılabildiği, 15 gün süren ve 11 farklı ders gördükleri eğitim türüdür.

Silahlı ve silahsız temel eğitim alan kursiyerler (13) gün süresince aynı eğitimi alırlar. Bu sürenin sonunda silahsız eğitim alan kursiyerlerin eğitimi tamamlanır, daha sonra silahlı kursiyerler için, üç günlük silah bilgisi ve atış eğitimi başlar, iki günlük teorik silah dersinin bitimine müteakip (Silahlı eğitim alan kursiyerler, silah dersinin nazari eğitim kısmında, dershanede havalı tabancayla pratik yaparak , tabancaya aşinalığı, atış tekniklerini, el-kol-zihin koordinasyonunu, nefes kontrolünü,  tetik düşürmeyi ve doğru nişan almayı(Göz, gez, arpacık ve hedef hizalaması) öğrenmektedirler.)

Üçüncü gün, kapalı poligonda (25) adet fişekle, 15 metre mesafeden eğitim atışı yaparlar. (Kursiyerler, daha sonra silah atışı sınavında da 5 adet fişekle atış yaparlar. Silahlı eğitim alan kursiyerler, toplam (30) adet fişek atışı yaparlar.)

Eğitimin tamamlanmasının ardından adaylarımız, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü denetiminde yapılan 100 soruluk silahsız bölüm, 25 soruluk silahlı bölümden oluşan test usulü sınava tabi tutulmakta ve 5 adet fişek attıkları uygulamalı atış sınavı ile sınavlarını tamamlamaktadır. 100 sorudan her bir sorunun puan değeri 1 olup en az 60 puan (60 soru) almak gerekir. Aynı şekilde 25 adet sorunun her birinin değeri 2 puan ve atış esnasındaki her isabetli vuruş adedinin değeri ise 10 puandır. Yapılan atış ile silah bilgisi soruları beraber değerlendirilmekte olup ortalamada en az 60 alan adaylarımız sınavda başarılı olur.Özel güvenlik sınavında başarılı olan adaylarımıza, özel güvenlik şube müdürlüğü ve Valilik onaylı silahlı özel güvenlik sertifikası verilmektedir.

Silahsızdan Silahlıya Geçiş Eğitimi ; Silahsız özel güvenlik sertifikasına sahip bireylerin katılabildiği, 3 gün süren, silah teorik eğitimi ve silah uygulama eğitiminden oluşan eğitim türüdür. Eğitimin tamamlanmasının ardından adaylarımız, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü denetiminde yapılan  25 soruluk silahlı bölümden oluşan test usulü sınava tabi tutulmakta ve 5 adet fişek attıkları uygulamalı atış sınavı ile sınavlarını tamamlamaktadır. 25 adet sorunun her birinin değeri 2 puan ve atış esnasındaki her isabetli vuruş adetinin değeri ise 10 puandır. Yapılan atış ile silah bilgisi soruları beraber değerlendirilmekte olup ortalamada en az 60 alan adaylarımız sınavda başarılı olur.Özel güvenlik sınavında başarılı olan adaylarımıza, özel güvenlik şube müdürlüğü ve Valilik onaylı silahlı özel güvenlik sertifikası verilmektedir.Bu eğitime katılan ve silahlı özel güvenlik sertifikası almış adaylarımız, silahsız özel güvenlik eğitimi esnasında özel güvenlik kimlik kartı harcı daha önceden  yatırmışlar ise tekrardan kimlik kartı harcı yatırmazlar.

Silahsız Yenileme Eğitimi ; Silahsız özel güvenlik sertifikasına sahip olan adaylarımızın her 5 yılda bir alması gereken eğitim türüdür. Eğitim 13 günde tamamlanmakta olup, eğitimin tamamlanmasının ardından, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü denetiminde yapılan 100 soruluk test usulü sınav yapılmaktadır. Sınavda geçmek yada kalmak yoktur. Amaç bilgilerin güncellenmesidir. Özel güvenlik sınavına katılan adaylarımıza, özel güvenlik şube müdürlüğü ve Valilik onaylı yenilenmiş silahsız özel güvenlik sertifikası verilmektedir.

Silahlı Yenileme Eğitimi ; Silahlı özel güvenlik sertifikasına sahip olan adaylarımızın her 5 yılda bir alması gereken eğitim türüdür.

Eğitim 15 gün süresinde tamamlanmakta olup, eğitimin tamamlanmasının ardından, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü denetiminde yapılan 100 soruluk silahsız bölüm, 25 soruluk silahlı bölümden oluşan test usulü sınava tabi tutulmakta ve 5 adet fişek attıkları uygulamalı atış sınavı ile sınavlarını tamamlamaktadır.

Sınavda geçmek ya da kalmak yoktur. Amaç bilgilerin güncellenmesidir. Özel güvenlik sınavına katılan adaylarımıza, özel güvenlik şube müdürlüğü ve Valilik onaylı yenilenmiş silahlı özel güvenlik sertifikası verilmektedir.